NOVA SKUPINA ZA SKUPINSKI FOKUSING 2019 / 2020

NOVA SKUPINA ZA SKUPINSKI FOKUSING 2019 / 2020

  1. oktobra 2019 nadaljujemo s skupino za fokusing. Fokusirali bomo na teme, ki jih bomo jemali iz literature; letos se bomo lotili tudi moških tem in teme travme.

 

Dobrodošli vsi, ki imate zaključeno prvo stopnjo izobraževanja iz fokusinga!

 

Skupino bo vodila Mateja Vrhunc Tomazin, »focusing trainer« z licenco The Focusing Institute. Srečanja se bodo odvijala vsako drugo sredo v mesecu od oktobra do junija v prostorih Terapevtskega središča Krog v Kranju.

 

Prijave zbiramo do 09. oktobra 2019.

 

Za vse ostale podatke in odgovore na vprašanja se obrnite na Matejo Vrhunc Tomazin preko elektronske pošte: matejavt@krogterapije.si.

Nekaj vtisov udeleženk lanske skupine:

Skupino sem doživela kot nekaj živega, fluidnega in spreminjajočega, pa vseeno vedno vsesprejemajočega in vseobjemajočega. Vsakič znova me je presenetilo, kako drugače sem srečanja občutila, vendar je bil to vedno varen prostor in čas za iskren stik s samo seboj, za iskreno zanimanje za vse delčke nas samih. Naša mesečna srečanja sem doživljala kot postanke v mirnem zalivu, kamor se je bilo tako prijetno za krajši čas zasidrati po vsakodnevnih pripetljajih in prigodah v odprtih vodah večno nemirnega morja.
-udeleženka

V fokusing skupini smo se znašle ženske različnih starosti, mišljenj in z različnih življenjskih poti. Kljub obravnavi skupne teme, smo se vsaka po svoje poglobile vase, v svoje telo, v čustva in si enkrat na mesec vzele tako potreben čas zase…čas odkrivanja sebe. V skupini sem čutila vzdušje popolnega sprejemanja, kjer smo delile vse, kar je bilo v nas, brez kančka obsojanja in vrednotenja druga druge. Poleg dobrega počutja v enkratnem, sproščenem vzdušju pa sem dobila veliko znanja, katerega lahko uporabim v vsakdanjem življenju, še posebno pri reševanju vseh vrst problemov. Fokusing na splošno in obisk fokusing skupine bi priporočila vsakemu ki ga zanima kaj se skriva v njegovih globinah in ki je na poti nenehnega samoodkrivanja.
-udeleženka

Fokusning skupina mi je omogočila, da sem se povezala z obiskovalkami na nek poseben, notranji način, kar je v naši hitri in v kapital fokusirani civilizaciji redkost. Hkrati pa sem presegla tudi samo sebe, saj sem odkrila, da lahko pri sebi in celo pred drugimi na povsem sprejemljiv način spoznavam sebe in si celo dopustim priznavati in prepoznavati svoje slabosti. To je za prevladujoč vzgojni princip, da moraš vedno kazati popolnost, čeprav v sebi trpiš kot žival, prava osvoboditev notranjih spon in preobrat iz nizke točke navzgor. Resnično sem hvaležna voditeljici skupine Mateji Vrhunc Tomazin, priznani fokuserki, da nam je uspela približati del nas in ustvariti takšno atmosfero in da se je med nami, poprej popolnimi tujci, ustvarilo tako neverjetno zaupanje, da nam je to uspelo. S tem smo obogateni za orodje, ki ga ves čas nosimo s seboj, to je svoje telo, svoje občutene pomene in za zaznavanje le – teh, za katere poprej nismo imeli dovolj razvite pozornosti. To je ena lepših in uporabnejših stvari, kar sem v življenju odkrila.
-udeleženka

Zelo rada sem šla na srečanja skupine. Vedela sem, da grem nekam, kjer bom doživljala notranji mir. Kjer bom jaz lahko jaz in vse, kar bom čutila in povedala drugim, bo slišano in sprejeto brez kakršnekoli sodbe. Kjer je vse prav, kjer ni hitenja, kjer se res poslušamo. Kako zelo drugače od drugih skupin, kjer je običajno na prvem mestu učinkovitost, takojšnje razlage in rešitve – zaradi tega pa tudi občutek neučinkovitosti in neuspešnosti, če takoj ne rešiš izziva.

-udeleženka

V skupini sem imela priložnost globlje začutiti lastne odzive telesa, ter prav tako začutiti doživljanja drugih soudeleženk skupine glede posameznih življenjskih tem, ki so nas nagovarjale preko knjige Ženske, ki tečejo z volkovi. V teh srečanjih ni veliko pametoval razum, temveč so bili v ospredje poneseni naši visceralni občutki, tisti globlji, iz drobovja. Hvaležna sem za vsa ubesedena in ovrednotena občutja na srečanjih fokusinga, ki jih sicer v vsakdanjem življenju včasih raje potlačim, odrežem.
-udeleženka