IZOBRAŽEVALNA SKUPINA 2. STOPNJE IZ FOKUSINGA

IZOBRAŽEVALNA SKUPINA 2. STOPNJE IZ FOKUSINGA

13. septembra 2020 pričnemo z izobraževanjem iz fokusinga, 2. stopnja. Usposabljanje je namenjeno tistim, ki želijo svoj proces fokusinga poglobiti, poleg tega pa je osnova za pridobitev certifikata (TIFI) “Focusing Professional” oz. “Focusing Trainer”. Izobraževanje bomo zaključili januarja 2021.

 

Več o možnosti nadaljevanja poti do certificiranega strokovnjaka za fokusing si lahko preberete na naši spletni strani na povezavah:

https://www.krogterapije.si/izobrazevanje/fokusing-program-usposabljanja/

 

 

Za vse ostale podatke in odgovore na vprašanja se obrnite na Matejo Vrhunc Tomazin preko elektronske pošte: matejavt@ krogterapije.si

 

KAJ JE ZAME FOKUSING? Izkustvene definicije fokuserjev z izobraževanja 2. stopnje :

 

1) To je gledanje, opazovanje, čutenje, zaznavanje, doživljanje, izkušanje, ozaveščanje svojega notranjega sveta – bolj natančno – delčkov svojega notranjega sveta. Je tudi vzpostavljenje odnosa z njimi… (Katja)

 

2) Fokusing je pot, ki mi omogoča dostop in vzpostavitev stika s seboj kot brezmejno celoto in vsemi najglobljimi deli znotraj mene. Gre za nov odnos do same sebe in drugačno doživljanje vseh notranjih vsebin. Vsemu kar v meni biva nudi dovoljenje obstajati, čutiti, potrebovati ter le-to sprejemati, spoznavati in drugače izkusiti. Lahko bi rekla, da je edinstven in pristen vseživljenjski proces, ki te v vsakem obdobju življenja vodi v globine samospoznavanja in samo-celjenja. (Mojca Maver, Psihosocialna svetovalka / Counselor)

 

3) Možnost. Priložnost. Prostor (zame). Da sem. Da sem s sabo. Da se spoznam. Srečam s sabo. Z vsem tistim, kar je v meni. Da se povežem. Skozi fokusing si dovolim biti – dovolim vsemu, kar je v meni, da je. Je proces, ki me uči sprejemanja in pozornosti, prisotnosti, imeti rada. Nekaj, za kar imam občutek, da me dela boljšo. (Ana)

 

4) BITI Z

SLIŠATI, POSLUŠATI,

ODPRETI VRATA, ODPRETI KALUP

DOVOLITI, PUSTITI

DOVOLITI BITI, DOVOLITI ŽIVETI NEKOMU

POVABITI, DATI PROSTOR  (Nina)

 

5) Fokusing je posebna izkustvena praksa za avtentičen stik s samim seboj. Omogoča nam, da se povežemo s svojimi notranjimi deli ter jim omogočimo, da se izrazijo, razvijejo, (do)zorijo in pomaknejo naprej. Fokusing je pot v bolj pristno, polno in kakovostno izkušnjo bivanja. (Helena)

 

6) Fokusing je način kako se zanimati in tudi kako bivati z vsem, kar se skriva v mojem notranjem svetu. Pomaga mi pri zorenju in odkrivanju novih pokrajin znotraj mene, Pogosto pridem do  svežega  odgovora, ki je zame pravi in pristen, Zato tudi  čutim globoko spoštovanje in hvaležnost, da obstaja. Predvsem hvaležnost, saj je prakticiranje fokusinga, kot bi imela nekega notranjega sopotnika, ki je vedno tam zame in mi vsakodnevno pomaga pri soočanju z izzivi. (Anja Jarkovič)